Sri Lanka köök on mitmekesine, rahvusroaks on siiski riis ja karri, mille juurde pakutakse erinevates kookospiimakastetes liha, kala ja juurvilju. Rannikualade spetsialiteediks on kala ja muud mereannid, magustoiduks värsked ja suussulavad troopilised puuviljad. 
Sri Lanka köök on sama kirev kui siinse rahva etniline kooslus. On singalite ja tamilite erinevad toidutegemise traditsioonid ning lisaks on aastasadade vältel saadud mõjutusi veel mitmetelt teisteltki rahvastelt: araablastelt, portugaallastelt, hollandlastelt ja malaidelt. Läbi aegade on srilankalased söönud ja söövad ka tänapäeval sõrmedega, söögiriistu kasutamata. 
Pilt tüüpilisest srilankalasest söömas tüüpilist Sri Lanka toitu näeb välja nii: tema ees on taldrik mäekõrguse kuhja riisiga, kuhu on lisatud väike lusikatäis karrikastet, liha või juurvilju ning lusikatäis marineeritud toiduaineid ehk sambol’it.
Saarel kasvab üle 15 erineva sordi riisi alates valgest väikeseteralisest riisist kuni pikateralise basmati ja punase pähklimaitselise kakuluhaal’i riisini.
Magustoiduks pakutakse tihti erinevaid pudinguid, seesamipalle ja pühvlipiimast valmistatud kohupiima. Levinumateks magustoitudeks on veel halapes, mis valmistatakse kookose ja jaggery segumassist, puhul dosi ehk konserveeritud kõrvitsad, rasagullas ehk piimapallid suhkrusiirupis.