Korea põllumajandus hakkas pärast Jaapani koloniaalrõhumisest vabanemist järsult arenema. Kasvatatakse riisi, maisi, hirssi, sojaube, kartuleid. Rasva saadakse päevalille, puuvilla-, ja seesamiseemnetest. Peetakse veiseid, sigu, kitsi ja lambaid. Aiandus on kõrgel tasemel. Rannikul on leivinud kalandus ja mereloomade püük.
Korea metsades kasvab zenzen- taim, mille juur sisaldab tervistavaid sapoiniine. Seda süüakse seal riivitult nagu meil mädarõigast, zenzennist keedetakse ka teed.
Seega on toiduainete valik mitmekesine. See on võrdlemisi sarnane Hiina ja Jaapani võimalustega. Põhilisteks toiduaineteks on riis, kapsad, (õieti meie kapsa taoline lehtköögivili kimzi, mida ka hapendatakse umbes samal viisil nagu meie kapsast), nuudlid ja taimeõlid. Rohkesti süüakse kalatoite ja karploomadest valmistatud tooteid.
Liha pannakse toitudesse võrdlemisi vähe, seejuures väikesteks tükkideks lõigatult.
Peaegu kõiki toite maitsestatakse küüslauguga, kastmeid paksendatakse maisijahu või saagoga.
Toite serveeritakse väikestes kaussides, süüakse pulgakeste või lusikaga. Enamasti süüakse samal viisil nagu Jaapanis ja Hiinas: kaussi tõstetud toidust süüakse pulgakestega paksemad palad välja, siis juuakse vedelik üle kausi ääre.