Brasiilia põhitoiduaineteks on riis ja oad, mille juurde süüakse enamasti  kana, kala või liha. Rahvuslik toit on "Feijoada", mis ajalooliselt oli tegelikult orjade roog. Feijoda on hautis, mis koosneb päikese käes kuivatatud lihast ja vürtsikast vorstist, lisaks mustadest ubadest ning millele lisandina pakutakse riisi, hakitud kapsast ja apelsini. Traditisooniliselt süüakse seda laupäeviti. Enne söömist joovad brasiillased alati "Caipirinah" t, mis on Brasiilia rahvusjook - koosneb laimimahlast, suhkrust ja suhkruroost valmistatud Brasiilia liköörist rohke jääga. Põhiroa kõrvale aga juuakse "Chopp"i, mis on nende rahvuslik vaadiõlu.
Brasiilias juuakse ka väga palju mahla. See on ilmselt maailmas ainuke riik, kus on sedavõrd palju erinevaid mahlasorte.