Sitsiilia asub strateegiliselt väga soodsas piirkonnas. Juba aastatuhandeid on elu saarel mõjutanud araablased, aafriklased, põhja-eurooplased ja naaberriikide elanikud Vahemere põhjapoolsetest osadest- kõik see on jätnud jälje ka Sitsiilia toidukultuuri.
Saarel on väga rikas muld ja suurepärane kliima, mille tõttu valmivad seal eriti maitsvad ja tuntud tsitruselised, viinamarjad, mandlid, kirsstomatid ja oliivid. Suures valikus kasvab looduslikult saarel ka mitmeid maitsetaimi nagu piparmünt, lavendel, rosmariin, pune, basiilik jpm. Metsad on väga seenerikkad ja meri on rikas mitmesuguste kalade ja muude mereandide poolest. Muidugi on Sitsiilias ka äärmiselt kvaliteetsed juustud ja liha.
Meie juures saad valmistamiseks valida näiteks:
Veinis keedetud sinimerekarpe, valmistada ise Sitsiilia pärast pastat (Cavatelli), tiramisut, pistaatsia jäätist ja palju muud isuäratavat!
> Arvestame erinevate toidutalumatustega ning teiste erisoovidega (näiteks gluteeni- või laktoosivaba ning vegetaarne)!