Pärsia köögis kasutatakse roheliste maitsetaimede kõrval palju ploome, granaatõuna, ebaküdooniat, aprikoose ja rosinaid.Tüüpiline põhiroog koosneb riisist ja lihast - kits, lammas või kala. Lisanditeks juurviljad (eriti sibul), maitsetaimed ja pähklid.
Lemmikud maitseained on safran, laim, kaneel ja petersell.
Kuna piirkonnas kasvatakse väga erinevaid riisisorte, siis kokakunstis kasutusel samuti palju eri variatsioone - riisiroad mitmekülgsed.
Leiba küpsetatakse Pärsias nisust - nimeks nān.
Juurviljadest lemmikud baklazaan, kõrvits, rohelised herned, spinat, sibul ja porgand.Tuntud Pärsia jook on doogh ehk segu jogurtist, veest, soolast ja kuivatatud mündist.
> Arvestame erinevate toidutalumatustega ning teiste erisoovidega (näiteks gluteeni- või laktoosivaba ning vegetaarne)!