Maroko toodab
laias valikus Vahemere puu- ja köögivilju. Tavaliselt kasutatavateks
lihadeks on veise-, kitse-, lamba-,
talle- ja kanaliha, samuti ka mereannid, mis kõik on Maroko köögi
baasiks. Iseloomulike maitseainete hulka kuuluvad sidruni marinaad, külmpressitud
rafineerimata oliiviõli ja kuivatatud
puuviljad.
Nagu
Vahemere köögile omane on ka Maroko köögis peamisteks koostisosadeks nisu, kasutatakse leivaks ja kuskussiks
ning samuti ka oliiviõli. Põhiliseks
elemendiks on ka viinamari, mida
süüakse magustoiduks kuid ka sellest tehakse riigis veini.
Teadatuntud
külalislahkus traditsionaalse piparmündi tee või datlite ja piima
pakkumine. Ja loomulikult ei saa üle ega ümber maitseainetest, mis selle
söögi nii eriliseks ja maitsvaks muudavad.
Maitseained
nagu kaneel, ingver, safran, pipar, koriander ja köömen, kõik on
kasutusel, et anda maitset traditsionaalsele Maroko tagine`le või
hautisele.
> Arvestame erinevate toidutalumatustega ning teiste erisoovidega (näiteks gluteeni- või laktoosivaba ning vegetaarne)!