Lähis-Ida köögi põhilised komponendid on kartul, erinevad teraviljad, puu- ja juurviljad ning kala. Loomseid rasvu kasutatakse väga harva.
Ka punane liha haruldane, pigem süüakse linnuliha. Lambaliha tarvitatakse tavaliselt rannikualadel, kitse mägedes.
Lähis-Ida lemmikud lisanditena on küüslauk, oliiviõli ja sidrunimahl.
Toitu grillitakse, küpsetatakse ja praetakse (nn sautéing ehk kiire praadimine kõrgel kuumusel).
Juurvilju armastakse Lähis-Idas kas toorelt, röstitult või keedetult süüa.
Maitsetaimed ja vürtsid väga olulised kokkamisel. Paljuski toidulaud ka nö hooajaline ehk süüakse produkte vastavalt kättesaadavusele.
Väga kuulus on mezze ehk väike taldrik erinevate suupistetega. Sarnane hispaania tapasele.
Seal on röstitud juurviljad, hummus, baba ghanouj ja leib, vahel ka marineeritud mereannid.
Enamjaolt lõpeb õhtusöök värskete puuviljade nautimisega, aga eriline on ka baklava, mida serveeritakse koos kohviga.
> Arvestame erinevate toidutalumatustega ning teiste erisoovidega (näiteks gluteeni- või laktoosivaba ning vegetaarne)!