Korea köök on arenenud läbi keeruka looduskeskkonna ning erinevate kultuuriliste trendide koosmõjul. Korea põllumajandus hakkas pärast Jaapani koloniaalrõhumisest vabanemist järsult arenema.
Kasvatatakse riisi, maisi,
hirssi, sojaube, kartuleid. Rasva saadakse päevalille, puuvilla-, ja
seesamiseemnetest. Peetakse veiseid, sigu, kitsi ja lambaid.
Aiandus on kõrgel tasemel. Rannikul on leivinud kalandus ja mereloomade
püük.
Korea metsades kasvab zenzen - taim, mille juur sisaldab tervistavaid
sapoiniine. Seda süüakse seal riivitult nagu meil mädarõigast, zenzennist
keedetakse ka teed.
Seega on toiduainete valik
mitmekesine. See on võrdlemisi sarnane Hiina ja Jaapani võimalustega.
Põhilisteks toiduaineteks on riis, kapsad, (õieti meie kapsa taoline
lehtköögivili kimzi, mida ka hapendatakse umbes samal viisil nagu meie
kapsast), nuudlid ja taimeõlid. Rohkesti süüakse kalatoite
ja karploomadest valmistatud tooteid.
Liha pannakse toitudesse võrdlemisi vähe, seejuures väikesteks tükkideks
lõigatult.
Peaaegu kõiki
toite maitsestatakse küüslauguga, kastmeid paksendatakse maisijahu
või saagoga.
Toite serveeritakse väikestes kaussides, süüakse pulgakeste või lusikaga.
Enamasti süüakse samal viisil nagu Jaapanis ja Hiinas: kaussi tõstetud toidust
süüakse pulgakestega paksemad palad välja, siis juuakse vedelik üle kausi ääre.
> Arvestame erinevate toidutalumatustega ning teiste erisoovidega (näiteks gluteeni- või laktoosivaba ning vegetaarne)!