Kariibi
köök on segu Aafrika, Ameerika-Indiaani, Euroopa, India, Araabia ja Hiina
toidukultuurist.
Kariibidel
on perede poolt toit väga kõrgelt hinnatud ning osa nende traditsioonidest ja
kultuurist. Pühade ja teiste tähtsate sünduste ajal on tavaline, et inimesed
veedavad päevi toite valmistades.
Kariibi mere saartele kõige iseloomulikumad toiduained on riis,
jahubanaanid, oad, maniokk ehk cassava, koriander, paprika, kikerherned,
tomatid, pataat, kookospähkel ja palju eri variatsioonides liha - veis,
linnuliha, sealiha ja kala.
Väga
omane on toite maitsestada roheliste taimede ja õliseguga - koostises võivad
olla küüslauk, sibul, aasnööbik paprika, seller, roheline sibul ning
taimed nagu koriander, majoraan, rosmariin, tüümian ja estragon.
Paljudes toitudes kasutatakse kas põhielemendina või lisana ka salsat.
Tuntud
kariibide magustoit on „Key lime pie“.
Ning tuntud joogiks on „Mojito“, mis
pärineb Kuubalt.
> Arvestame erinevate toidutalumatustega ning teiste erisoovidega (näiteks gluteeni- või laktoosivaba ning vegetaarne)!