Itaalia köögis on tooraine väga oluline. Itaallased ei pane palju komponente kokku. Maitsed on selged, puhtad ja intensiivsed. Itaalia toidukultuur ja toidud on rustikaalselt lihtsad, kuid tooraine kvaliteedi ja valmistamismeetodite suhtes ollakse aristokraatlikult nõudlikud.
Aedviljadest kasvatatakse palju ube, artišokke, spargleid, rooskapsaid, baklažaane. Itaalia toitumist iseloomustab üks universaalne joon - armastus toore, töötlemata köögivilja vastu.
Itaalia tuntuim köögiviljasupp - minestrone - koosneb hooajalistest köögiviljadest ja igal maakonnal on selle supi jaoks oma retsept. Lisatakse kas riisi, pastat, valgeid ube, sibulat, porgandit jt köögivilju.
Kogu Itaalia teiseks ühiseks jooneks on kala ja mereandide ülekaal menüüdes. Ja muidugi nisujahutoodetest pastad ja pizzad.
Palju küpsetatakse erinevaid leivakesi: Focaccia´d, lapikleivad piadina´d, Bruschetta'd, pehmed mustade oliividega leivad
puccia´d.
Magustoidud ei ole Itaalia regionaalse köögi tugevaim külg. Magustoidud on iseloomulikud vaid Napolile ja Sitsiiliale. Nt cassata - mis koosneb suhkrustatud puuviljadest, vahustatud ricotta`st ja vanillikreemist. Ka jäätis ja granita on laialt levinud.
Tänapäeval tuntuma Itaalia magustoidu - tiramisu - päritolu on aga teadmata.
Meie juures saad valmistamiseks valida näiteks:
Erinevate katetega bruschettasid (röstitud suvikõrvitsa, sinihallitusjuustu ja pirnidega või kitsejuustu ja paprikaga), hiidkrevette ürtide ja küüslauguga, kanaliha-šampinjoni vardaid, tsitruse lõhe, segarösti (part, kana, küülik), erinevaid kooke, sorbette ja jäätist ning palju muud isuäratavat!
> Arvestame erinevate toidutalumatustega ning teiste erisoovidega (näiteks gluteeni- või laktoosivaba ning vegetaarne)!