Rahvaste rahvusroad
peegeldavad rahva endisaegset kehva eluolu ja hakkamasaamist väga keerulistes
tingimustes. Sööma pidi seda, mida võtta oli ja selles osas on Islandi köök
parimaks näidiseks. Olulisel kohal on Islandil erinevate konserveerimismeetodite
kasutamine (suitsutamine, kuivatamine, soolamine, fermenteerimine), sest pikaks
talveks on vaja valmistuda.Islandi
põhitoiduse moodustavad lambaliha ja kala.
Nüüdisaja
Islandi kokad keskenduvad rohkem olemasolevate toorainete kvaliteedile, kui
vanade aegade kokkamise traditsioonidele ja meetoditele.
Loomsed tooted domineerivad Islandi köögis.
On välja kujunenud populaarsemad maitsed, kuid, et olla lähemal Euroopa
normidele on köögiviljade tarbimine tõusnud, kuid kala tarbimine vähenenud.
Kuigi värske lambaliha on väga populaarne, on uue generatsiooni pealetulekuga
populaarsuse kaotanud erinevad vorstid.
„Hangikjöt“ on sõnnikuga suitsutatud lambakints. Suitsutatakse umbes
viis päeva ning seejärel keedetakse kolm tundi.
Kohalike
lemmikuks on ka „Snúður“, mis on meile tuntud kaneeli rulli sarnane,
tavaliselt pannakse peale veel glasuuri või šokolaadi.
> Arvestame erinevate toidutalumatustega ning teiste erisoovidega (näiteks gluteeni- või laktoosivaba ning vegetaarne)!