Kuigi looduslikud eeldused toiduainete tootmiseks on enamikul maal väga head, on paljude Indias elavate inimeste toit kehv.
Mitmed usundid keelavad liha ja
igasuguste lihasaaduste, isegi kalade, munade ja piima tarbimise. Seepärast on hulk rahvast
puhtakujulised vegetaarlased ja söövad peamiselt riisi, putrusid, aedvilju.
Kellel piima kasutamine on lubatud, need söövad ka piima ning piimasaadusi,
eriti jogurtit ja võid. Teised saavad valguallikana ainult kaunvilju
ja pähkleid, lehmapiima aset täidab kookospähklipiim. Praetakse
taimeõlide ja rasvadega.
India on
haruldaste aedviljade maa: ananassid, kookospähklid, datlid, mangod,
baklazaanid ja paljud teised, meil värskena vaid harva nähtavad viljad on
Lõuna- Indias päris igapäevased rahvatoiduained.
India
köögist rääkides ei saa ei üle ega ümber vürtsidest.
Neid kasutatakse seal heldekäeliselt ja nende aroomi järgi tunneb India toidu
juba kaugelt ära.
India on
kuulus oma vürtsisegude poolest. Siit on pärit üle maailma levinud curry
- kuni kahekümne vürtsi segu, mis riisi-, kala-, aedvilja- ning lihatoitudele
väga meeldiva maitse annab, neid eriti terava- või kibedamaitseliseks tegemata.
> Arvestame erinevate toidutalumatustega ning teiste erisoovidega (näiteks gluteeni- või laktoosivaba ning vegetaarne)!