Värske, lihtne, kohalik ja hooajaline - need omadused iseloomustavad klassikalist Hispaania kööki kõige paremini. Kuigi Hispaania köök pole väga pika ajalooga on siiski teatud traditsioonilised toidud jäänud inimeste südamestesse ning igapäevastele toidulaudadele. Köögiviljad, munad, oliiviõli, värsked ja kuumtöödeldud lihad - sealhulgas ka paprikaline Chorizo vorst on vaid pisike osa olulistest komponentidest, mis moodustavad tänapäevase Hispaania köögi. Hispaanlased armastavad oma toitu ja nad armastavad seda ka jagada. Traditsioonilste eelroogadena serveeritakse erinevaid Tapas´ id nagu melon Serrano singiga, šampinjonid küüslaugu ja tšilliga või oliive ja mitmesuguseid juustusid.Pearoogadena valmistatakse palju erinevaid mereanni ja kala toite. Väga kuulus on kataloonlaste zarzuela de pescado ehk kalaoperett, mis sisaldab kala ja palju erinevaid mereande brändi-šerrikastmes. Palju on maitsvaid pasta- ja riisiroogasid, mis sageli küpsetatakse üle suure paellapanni. Kõige tuntumaks neist võib pidada meranni Paella't.
Magustoitudest on populaarsemad erinevad värsked puuviljad, mandlikreemiga pirukad ja Crema Catalana-dessertkreem, mille pealispind on kaetud karamellikihiga. Meie juures saad valmistamiseks valida näiteks:
Klassikalist garpachot, rannakarpe koorekastmes, Baski kalasuppi, küülikut, köögivilja või mereanni paellat, crema catalana´t jäätist ja palju muud isuäratavat!
> Arvestame erinevate toidutalumatustega ning teiste erisoovidega (näiteks gluteeni- või laktoosivaba ning vegetaarne)!