Põhinõudeks
on lisandite värskus ja naturaalne maitse. Loomuliku maitse säilitamise
eesmärgil lõigatakse köögivili, kala ja liha väikesteks tükkideks
ning piirdutakse nii lühikese keetmis- ja küpsetusajaga kui võimalik. Ka
püütakse kõik toiduained hakkida ühe kuju ja suurusega tükkideks, et kõik
koostisosad enam-vähem üheaegselt valmiksid. Hiina köögis näiteks
kasutatakse piimatooteid väga harva,
kui üldse.
Lühikesel
küpsetusajal on veel üks küllaltki praktiline põhjus - nimelt on Hiinas alati
nappinud küttematerjali. Nii leiutatigi „stir-fry“ ehk "segades
praadimise" meetod: väikesed toidutükid valmivad segades üllatavalt
kiiresti. Lisaks stir-fry'le kasutatakse ka aurutamist, hautamist ja
frittimist.
> Arvestame erinevate toidutalumatustega ning teiste erisoovidega (näiteks gluteeni- või laktoosivaba ning vegetaarne)!