Kohalike toitude valmistamine on tõeline peen kunst. Maitserohelise segu koriandrist, estragonist, basiilikust, tüümianist, sibulast ja mündist on laual nagu ikebana.
Pearoad on
siin toitvad ning neil on suurepärased maitseomadused. Istudes gruusialaste
toidulauda, tuleb kõigepealt maitsta satsivit (pähklikastmes hautatud
kalkun), seejärel lobiot (lehmaherned tomatikastmes), mida iga pere
valmistab omas stiilis, ning ka Kahetini rahva armastatud „hašlamaad“
(keedetud liha kastmes).
Huvitaval kombel võib peaaegu iga Gruusia rajoon uhkust tunda oma juustusortide
üle.
Näiteks Imeretia
juust on väga pehme ja gadazelili-mündi maitsega ning Teuleti rahvale
meeldib gouda lambajuust, mida tehakse homonüümsetes kottides. Juustu
kasutatakse Gruusia köögis vahepalana (naturaalselt või röstitult) ja koostisosana
ka erinevates einetes.
> Arvestame erinevate toidutalumatustega ning teiste erisoovidega (näiteks gluteeni- või laktoosivaba ning vegetaarne)!