Elevandiluuranniku kööki kutsutakse ka Ivori köögiks - tulenevalt riigi nimest Côte d'Ivoire.
Põhilised produktid on kartul, teraviljad, siga, kana, mereannid, kala, puu- ja juurviljad ning vürtsid. Iga toidukorra juurde kuuluvad teraviljad ja kartul.
Côte d'Ivoire on üks suurimaid kakao tootjaid maailmas, samuti fabritseeritakse siin palmiõli ja kohvi. Cassava ehk maniokk ja banaanid väga olulised Ivori köögis. Tihti kasutatakse maisi ja ka maapähkleid.
Attiéké on tavaline lisand igale toidukorrale, sarnane couscousile.
Mitte taimsetest toitudest tavalised grillitud kala või kana. Mereandidest sagedasemad tuunikala, sardiinid, krevetid.
Tuntud roog on maffe ehk punane liha maapähklikastmes.
Väga populaarsed on ka nn Ivori teod, mis on hiigelsuured - tavaliselt süüakse grillitult.
Puuviljadest armastatakse väga mandariine, passioni, mangot ja kookospähklit.
> Arvestame erinevate toidutalumatustega ning teiste erisoovidega (näiteks gluteeni- või laktoosivaba ning vegetaarne)!