Brasiilia
köök on peamiselt saanud mõjutusi Euroopast, Aafrikast ja Ameerikast. Brasiilia
köögi puhul ei saa öelda, et oleks olemas üks riiklik köök. Igas erinevas
Brasiilia piirkonnas on erinevad traditsioonid ning tüüpilised road, mis on
tulenenud sellest, et elanikkond on väga mitmekesine ja erinevate päritoludega.
Köögis
kasutatakse palju juurvilju, väga
hästi kasvavad ka erinevad puuviljad,
mille tõttu kasutatakse neid laialdlaselt, isegi soolastes toitudes. Nende toidulaualt leiab kindlasti ka mangosid
ning ananasse. Brasiilia
põhitoiduaineteks on riis ja oad,
mille juurde süüakse enamasti kana, kala või liha.
Enne söömist
joovad brasiillased alati "Caipirinah"´it, mis on Brasiilia
rahvusjook. Siiski on üheks peamiseks joogiks Brasiilias kohvi. Brasiilias juuakse ka väga palju mahla. See on
ilmselt maailmas ainuke riik, kus on sedavõrd palju erinevaid mahlasorte.
> Arvestame erinevate toidutalumatustega ning teiste erisoovidega (näiteks gluteeni- või laktoosivaba ning vegetaarne)!