Armeenia köögi peamisteks kasutatavateks tooraineteks on lambaliha, baklažaan ja leib (lavash). Ajalooliselt oli varasemalt palju kasutuses riis. Eriti piirkondades, kus oli võimalik riisi kasvatada, näiteks Marash ja Yerevan´i piirkond. Nüüdisajal kasutatakse riisile lisaks ka bulgurit ja toidu valmistamisel keskendutakse pigem toorainete värskusele, kui väga paljudele maitseainetele. Palju kasutatakse erinevaid nisujahu tooteid. Populaarseks on ka läätsed, kikerherned, valged oad ja punased oad. Pähkleid kasutatakse tekstuuri ja toiteaine väärtuse lisamise eesmärgiga.
Tihti on kasutuses värsked ja kuivatatud aprikoosid, melonid, viinamarjad, ploomid, granaatõunad, kirsid ja sidrunid. Lisaks viinamarjalehtedele kasutatakse toitudes kapsa-, peedi-, redise- ja maasikalehti.Väga palju kasutatakse värkeid ürte nii toiduvalmistamises kui ka kaunistamiseks. Kuivatatud ürte kasutatakse talvel, kui värskeid pole saadaval.Traditsiooniselt kaetakse söögilaud enne pearooga ohtrate eelroogadega, näiteks erinevatel viisidel täidetud juurvijade, hoidiste, salatite, juustude ja lameleivadega.
Meie juures saad valmistamiseks valida näiteks:
Pilaffi, kiuftat, jajiki (kurgi-jogurtisupp), borakit (juustuga täidetud leib), täidetud baklažaani, dolmat, alanit(täidetud aprikoosid), gata´t ja palju muud põnevat!
> Arvestame erinevate toidutalumatustega ning teiste erisoovidega (näiteks gluteeni- või laktoosivaba ning vegetaarne)!